Om oss

Efter att ha jobbat 23 år åt olika bilverkstäder i Stockholm och Uppsalatrakten, bl.a. Classic Care, C A Bilel, Competition Motors, Ekenbergs Bil & Motor och Chris-Con AB var det väl ändå dags att starta eget. Efter att ha fått erbjudande att ta över anrika Lasses Bilservice våren 2013, vore det dårskap att inte slå till. Med 210 kvm lokaler på bästa läge mellan bilprovning och vår främsta leverantör, AD Bildelar, har vi en tillgänglighet som är svårslagen. Även för Stockholmare som bara lägger c:a 1 timme på väg hit.
 

 

Mats Olsson, Eder bilmekaniker.

 

Vision

Skapa förtroende och inge trygghet för våra kunder, som vill hålla liv i klassiska bilar.

Detta med veteranbilar har växt till en folkrörelse i våra dagar. Man räknar med att c:a 1 miljon människor i Sverige idag ägnar sig åt någon typ av motorhistoriska aktiviteter.

Detta innebär att rörelsen numera innefattar ett antal människor som inte själv skruvar med sitt fordon. Här kommer aktörer som Olssons in i bilden, och gör det möjligt även för dem att kunna glida fram i ett klassiskt motorfordon sommartid, vilket är ett stort lyft för livskvalitén i dessa kretsar.

Ända sedan Sture Thorngren och Göran Ambrell landade sitt arbete på 80-talet, med att få myndigheterna att undanta specialbyggda hobbyfordon från de då obligatoriska krocktesterna, så har Sverige blivit näst intill ett paradis regelmässigt för oss som gillar bilar från de gyllene åren på 30-40-50-60-70 talen.
På den tiden var det möjligt att själv bestämma hur länge man skulle köra sin bil.

En del bestämde sig för att ha bilen hela livet, och det är dessa bilar som nu kommer ut på marknaden som mycket eftertraktade objekt med höga priser, efter dessa herrars bortgång.

Deras liv bestod naturligtvis av mycket tid i garaget, och dessa veritabla storverk har utmynnat i en fantastisk  vagnpark på veteransidan i vårt kära Sverige.

Välkommen till folkrörelsen!